BeogradLazarevacVesti

Asfaltirane četiri ulice u mesnoj zajednici Petka

U Mesnoj zajednici Petka asfaltirane su četiri saobraćajnice. Pod asfalt su stavljene ulice Milovana Kikovića u dužini od 200 metara, Andrejin put, ulica Milisava Ivankovića Solunca i Novovaroška. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević koji je podsetio da je u ovom delu opštine pri rekonstrukciji ulice Milovana Lazarevića zamenjenja kompletna vodovodna mreža, urađena kanalizaciona, postavljena gasifikaciona mreža, kao i optički kablovi i da će u narednom periodu biti asfaltirane i bočne ulice sa leve strane koje vode ka Županjcu.

Ulica Milovana Kikovića

U prethodnoj nedelji, u Mesnoj zajednici  Petka četiri saobraćajnice stavljene su pod asfalt. Uređene su ulice Milovana Kikovića, zatim Andrejin put, ulica Milisava Ivankovića Solunca i Novovaroška ulica. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević, koji je istakao značaj ovih infrastrukturnih unapređenja za samu zajednicu. On je posebno naglasio da je ovo samo deo šireg projekta rekonstrukcije ovog dela opštine. Ranije, tokom rekonstrukcije ulice Milovana Lazarevića, izvršena je zamena kompletnog sistema kanalizacije i vodovoda, uključujući i postavljanje gasifikacione mreže i optičkih kablova.

Predsednik Stević je dodao da je planirano da se u narednom periodu nastavi sa asfaltiranjem i bočnih ulica sa leve strane, koje vode ka naselju Županjac. Ova inicijativa ne samo što će poboljšati kvalitet života stanovnika ovog dela opštine, već će doprineti i unapređenju infrastrukturnih kapaciteta koji su od suštinskog značaja za razvoj i prosperitet zajednice.

Meštani Novovaroške ulice zadovoljni su izvedenim radovima i dodaju da su ove ulice prvi put stavljene pod asfalt.

Ove akcije su samo deo širih napora lokalne samouprave da poboljša infrastrukturu i kvalitet života građana, jer kako sam predsednik opštine ističe ovaj deo opštine u prethodnom periodu bio je zapostavljen. U zadnje dve godine u ovoj mesnoj zajendici urađena je ulica Milice Stojadinović Srpkinje, deo Botaničke ulice, a trenutno je u izradi projekt za nastavak ulice Milovana Lazarevića ka Županjcu u dužini od 650 metara sa kompletnom zamenom kanalizacione i vodovne mreže, kišne kanalizacije, trotoara i ulične rasvete.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA