Barajevo: Održana manifestacija „Lipovački kotlić 2019“

U izletištu Lipovačka šuma u organizaciji Centra za kulturu Barajevo i Udruženja penzionera, održana je manifestacija „Lipovački kotlić 2019“. Pored takmičarskog dela u spremanju gulaša, posetioci manifestacije su imali priliku da vide bogat kulturno umetnički program. U okviru manifestacije održan je i bazar ručnih radova, umetnina i domaće hrane. Manifestaciju je u pratnji predsednika opštine Barajevo Slobodana Bate Adamovića posetio član Gradskog Veća Dragomir Petronijević.

Slična manifestacija je postojala ranijih godina a na ideju da se obnovi prošle godine došli su članovi udruženja penzionera iz Barajeva. Ovo je dugi put kako se organizuje a cilj je da postane tradicionalna sa što većim sadržajima iz godine u godinu. Pored nadmetanja u kuvanju gulaša, organizovano je i takmičenje u pikadu. Manifestaciju su posetili predsednik opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović i član Gradskog Veća Dragomir Petronijević. Kroz ovu manifestaciju prošlo je oko 500 učesnika. Ove godine takmičila su se 24 kotlića.

Pored lokalnih takmičara, gulaš su spremali gosti iz više mesta iz okruženja. Među gostima koji su spremali gulaš bilo je i Udruženje Etno radionica „Ana“ iz Vrbovna. Oni ističu da su zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom i ljubaznošću domaćina. Svi učesnici složni su da pored takmičenja, veoma su bitna i druženja i nova poznanstva.

Manifestaciju su pored Gradske opštine Barajevo i Centra za kulturu podržala i udruženja „Novo ognjište“, „Žene Barajeva“,“UBNOR“, Udruženje lovaca Barajevo i Kulturno umetničko društvo „Jelek“ iz Vranića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA