LazarevacVesti

Bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije za 47 poljoprivrednika iz Lazarevca

Uz savetodavnu podršku Kancelarije za poljoprivredu GO Lazarevac u okviru javnog poziva Gradske uprave grada Beograda, 47 poljoprivrednika sa teritorije naše opštine je dobilo bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije. Učešće poljoprivrednika je 40 odsto, ukupno opredeljena sredstva su 9 miliona dinara. Za javni poziv za voćarstvo i povrtarstvo vladalo je nešto slabije interesovanje a 6 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije naše opštine je ostvarilo podsticaj.

1237-poljoprivredni-sajam

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu, sproveo je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u 2018. godini u četiri oblasti: stočarstvo, pčelarstvo, voćarstvo i povrtarstvo i nabavka poljoprivredne mehanizacije. Objavljeni su rezultati javnog poziva za subvencionisanu kupovinu poljoprivredne mehanizacije, voćarstvo i povrtarstvo, preko 50 poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije naše opštine dobilo je sredstva.

Potpisani ugovori sa poljoprivrednicima o naknadi štete od poplava

Izlazeći u susret zahtevima stočara uz podršku GO Lazarevac uskoro će i u našem gradu biti otvorena Matična služba u oblasti ovčarstva.

Naredne nedelje očekuju se rezultati javnog poziva za subvencionisanje poljoprivrednih gazdinstava u oblasti stočarstva, a očekuje se da su lazarevački stočari uspešno aplicirali i u okviru ovog konkursa. Kancelarija za poljoprivredu je otvorena za sva pitanja i savete poljoprivrednicima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA