BeogradLazarevacVesti

Bez povratka u klupe ove školske godine

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da do kraja školske godine neće biti povratka u škole. Praktično, raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn.

Ministar Mladen Šarčević u izjavi je najavio i izmenu Pravilnika za ocenjivanje.

Vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave neće biti. Glavni deo posla, a to je bila nastava, privešćemo kraju. Uspeli smo za izuzetno kratko vreme da se organizujemo i realizujemo nastavu za sve nivoe obrazovanja i mogu samo da pohvalim tim ministarstva prosvete i nastavnike jer smo uspeli ono što drugi u region nisu – kaže ministar Šarčević.

Podsetimo, prvobitno je bilo najava da će škole početi da rade u junu, ali je struka bila striktno protiv toga, tako da je ova odluka da se sa završetkom onlajn nastave završi i školska godina, u potpunosti u skladu sa epidemiološkom situacijom kod nas.

Pred Ministarstvom je još mnogo posla, prvenstveno utvrđivanje modela kako oceniti đake.

Izmenićemo Pravilnik za ocenjivanje jer sada nemamo tromesečja, nemamo ni dosadašnji vid završnog ispita. Oko ovog pitanja se prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature. To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole – poručuje Šarćević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA