BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Od srede prijave za pomoć poljoprivrednicima

Nove mere vlade u borbi protiv virusa odnose se na poljoprivredna gazdinstva koja će imati olakšan pristup korišćenju kredita u otežanim uslovima izazvanih epidemijom. Poljoprivredna gazdinstva takođe će dobiti i novčanu pomoć kako bi što lakše sanirali posledice novonastale situacije izazvane korona virusom.

Država je izdvojila 2,6 milijardi dinara, a prijavljivanje za ta sredstva počinje u sredu. U Vladi kažu da će neki stočari i pčelari dobiti i bespovratnu pomoć za koju ni ne moraju posebno da se prijavljuju.

Poljoprivrednici će moći da uzmu kredit do tri miliona dinara – na tri godine uz kamatu od jedan odsto i grejs period do godinu dana.

 Za sve ono što poljoprivrednici misle da im treba, i za tekuću likvidnost i za obrtna sredstva za bilo šta, svaki poljoprivredni proizvođač može da se obrati za ovu meru-ističe ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Bespovrtna pomoć uplaćivaće se direkno na račun poljoprivrednika, odnosno registrovanih gazdinstava i za njih ne treba nikakva prijava, s dobiće ih zbog zatvaranja zelenih pijaca vlasnici plastenika i to u zavisnosti od veličine plastenika – do 90.000 dinara. Zatim pčelari koji su ugroženi zbog zabrane kretanja i mali mlekari i stočari koji su imali ugovore sa ugustiteljskim objektima.

krave

Za krave će dobiti po 3.000 dinara a maksimalno 30.000 dinara. Za ovce i koze po 500 dinara, najviše 20.000 dinara. Za pčelare koji imaju više od 70 godina izdvojeno je 800 dinara po košnici i maksimalno mogu dobiti do 20.000 dinara

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA