BeogradLazarevacVesti

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ domaćin druge nacionalne i prve regionalne Smotre Hortikulturnih biblioteka

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ domaćin je druge nacionalne i prve regionalne Smotre Hortikulturnih biblioteka. Cilj ovog programa je upoznavanje bibliotekara javnih i svih drugih biblioteka sa mogućnostima da koristeći samo svoju inovativnost i maštovitost unaprede poslovanje svoje ustanove i kvalitet usluga koje pružaju. Takođe, ovaj program omogućava i racionalnije korišćenje postojećeg fonda knjiga iz ove oblasti koji se već nalazi u bibliotekama. Dobrodošlicu svojim kolegama poželela je direktorka Jasmina Ivanković, a projekat je u uvodnoj reči podržao i Laslo Blašković upravnik Narodne biblioteke Srbije.

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ inicijator je i pokretač projekta Hortikulturne biblioteke sa ciljem da se stručna literatura i edukativna predavanja na ovu temu približe čitaocima. Kroz primer dobre prakse na ovaj način formirana je mreža hortikulturnih biblioteka u celoj zemlji. Projekat je zajedno sa “Internet klubom“ iz Ljiga pokrenut 2017. godine.

Svoju podršku ovakvom načinu saradnje biblioteka iz zemlje i regiona ali i samom projektu dao je Laslo Blašković upravnik Narodne biblioteke Srbije.

U okviru ovog stručnog skupa biće potpisan sporazum o formiranju regionalne mreže Hortikulturnih biblioteka. U ovaj projekat uključiće se Narodna i univerzitetska biblioteka iz Bitolja, Narodna i univerzitetska biblioteka “Kliment Ohridski“, biblioteka “Derviš Sušić“ iz Tuzle, Narodna biblioteka iz Zvornika. Smotra je podržana od strane Gradskog sekretarijata za kulturu i Narodne biblioteke Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA