BeogradLazarevacVesti

Marija Lazić- najmlađa Lazarevčanka i prva beba rođena u vanbolničkom porodilištu u Lazarevcu

Nakon četiri dana rada novog vanbolničkog porodilišta, u Lazarevcu je 11. oktobra, 55 minuta iza ponoći rođena prva beba. Najmlađa lazarevčanka je Marija i treće je dete u porodici Lazić. Kako je ekipi RTV GEM rekla tridesettrogodišnja Jovana Lazić, nakon dva porođaja u Beogradu prezadovoljna je uslovima u novom porodilištu a posebno ljubaznošću i stručnošću zaposlenih. Prvu bebu i njenu majku posetili su predstavnici rukovodstva GO Lazarevac i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i tom prilikom im uručili vaučer od 100 hiljada dinara i opremu za prve bebine dane.

Marija Lazić, trenutno je najmlađa Lazarevčanka i prva beba rođena u vanbolničkom porodilištu u Lazarevcu. Ovaj objekat površine preko 1300 metara kvadratnih svoja vrata za prve pacijente je otvorio 7. oktobra. Sve prednosti nove porođajne sale i potpuno nove opreme bile su dovoljan razlog da Jovana Lazić, svoje treće dete na svet donese upravo u ovom porodilištu. U porodilištu je ovo poseban dan, svi zaposleni su sa posebnim entuzijazmom dočekali prvu bebu.

Jovana Lazić
Jovana Lazić

Direktor DZ “Dr Đorđe Kovačević“ dr Jovan Milojević čestitao je svom stručnom timu na uspešno obavljenom porođaju i istakao da je ovo poseban dan za lazarevačko porodilište.

Majku i njenu bebu obišli su predstavnici GO Lazarevac i državni sekretar Bojan Stević. Tom prilikom uručeni su im prigodni pokloni, vaučer od 100 hiljada dinara i oprema za prve bebine dane. Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je čestitajući porodici Lazić ali i zaposlenima u vanbolničkom porodilištu na novoj bebi i istakao da je cilj da se Lazarevčani rađaju, zasnivaju svoje porodice u ovom gradu i ostaju u njemu.

Uz čestitke državni sekretar Bojan Stević je istakao da će se značaj i funkcionalnost ovakvog objekta tek pokazati u narednom periodu. Stević je istakao da je cilj rukovodstva opštine da se obezbede veća sredstva koja se izdvajaju za najmlađe sugrađane.

Ovaj poseban dan za vanbolničko porodilište u Lazarevcu pored prve bebe obeležila je i obuka ginekologa za najsavremeniji ultrazvuk koji će unaprediti zdravstvenu brigu i dijagnostičke metode kako prilikom redovnih pregleda žena tako i tokom vođenja trudnoće. Vanbolničko porodilište je dobilo i dva CTG aparata kao i digitalni kolposkop nove generacije.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA