BeogradLazarevacVesti

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ na zvaničnom You tube kanalu

Izlazeći u susret čitalačkoj publici ali i ljubiteljima umetnosti u vreme pandemije Biblioteka “Dimitrije Tucović“ pokrenula je svoj YOU TUBE kanal. Na zvaničnom kanalu biblioteke možete pogledati serijal emisija “Dijalozi o kulturi“. Za kratko vreme serijal ovih emisija je dobio broj pregleda iznad proseka za kulturne sadržaje. Biblioteka “Dimitrije Tucović“ planira program do kraja novembra, ali u skladu sa epidemiološkim uslovima, sa ograničenim brojem publike.

biblioteka 1Korona virus nas je lišio brojnih događaja, među njima su i kulturna dešavanja. U uslovima kada kontakt sa publikom nije preporučljiv biblioteka “Dimitrije Tucović“ svoje aktivnosti predstavlja na drugačiji način. Umesto druženja sa piscima i umetnicima u biblioteci, na you tube kanalu ove kulturne ustanove realizuje se serijal emisija “Dijalozi o kulturi“.

biblioteka 2Najznačajnije dešavanje u zemlji kada je reč o izdavaštvu svakako je Beogradski sajam knjiga. Ove godine manifestacija neće biti održana, pojedine izdavačke kuće suočavaju se sa ogromnim problemima. Kada je reč o zavičajnim piscima i izdavačkoj delatnosti biblioteke “Dimitrije Tucović“, ona je na zavidnom nivou. Programi tokom novembra biće korigovani u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. U holu biblioteke postavljena je izložba “Šapat panonskog mora“ Jovice Panića.

Kompletan program posvećen stvaralaštvu zavičajnog autora Jereta Marinova biće emitovan na programu TV GEM, takođe snimak će trajno biti sačuvan na zvaničnom you tube kanalu biblioteke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA