Bivši učenik donirao Gimnaziji 18 000 evra

Gimnazija Lazarevac je ove školske godine dobila donaciju na inicijativu bivšeg učenika ove ustanove Nikole Trajkovića koji ima firmu u inostranstvu. Sanirani su podovi koji su bili u lošem stanju, urađeno je ukupno oko 850 kvadrata pločica. Vrednost donacije je oko 18.000 evra. Direktorka ove obrazovne ustanove Jasna Marković zahvalila se donatoru i istakla da je ovo najveća pojedinačna donacija koju je ova škola dobila do sada.

Povodom prvog septembra i početka školske godine Gimnazija u Lazarevcu izvršila je renoviranje svih hodnika i tri učionice u ovoj ustanovi. Ovi radovi su završeni zahvaljujući privredniku Nikoli Trajkoviću i bivšem učeniku Gimnazije. Želja ovog uspešnog biznismena bio je da se na ovaj način oduži gimnaziji i njenim profesorima. Trajkovićev kolega Nikola Bjeković ističe da su sredstva opredeljena u dogovoru sa direktorkom gimnazije, koja im je nagovestila sta je najneophodnije renovirati.

Direktorka Gimnazije Lazarevac Jasna Marković zahvalila se donatoru i istakla da je ovo najveća pojedinačna donacija koju je ova obrazovna ustanova dobila do sada. Sanirani su podovi koji su bili u jako lošem stanju, i ovo veliki značaj za ovu školu, izjavila je Jasna.

U prvi razred za školsku 2021/2022. godinu upisano je 149 učenika, rekla nam direktorka Jasna Marković i istakla da je sve spremno za početak nastave.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA