BeogradLazarevacVesti

BOJAN STEVIĆ – Ekonomski ojačati srpsku zajednicu na KiM

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave učiniće sve da deo svojih sredstava za jačanje kapaciteta lokalnih samouprava usmeri na ekonomski razvoj srpske zajednice na Kosovu, rekao je danas državni sekretar tog ministarstva Bojan Stević.

Ekonomski razvoj i zapošljavanje Srba na Kosovu je prioritet, kaže Stević, a poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića dala je, ističe Stević, veliko ohrabrenje srpskoj zajednici da ostane i opstane u našoj južnoj pokrajini. Stevic je prilikom nedavne posete Kosovskoj Mitrovici takođe izrazio podršku ministarstva i vlade Srbima u južnoj pokrajini.

Bojan Stević
Bojan Stević

Mi smo tu da maksimalno izađemo u susret i pomognemo, po pitanju normalnog i nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave opštine Kosovska Mitrovica. Po pitanju zaposlenih, da sagledamo koji su njihovi problemi i da kroz kancelariju za KiM, rešimo te probleme i omogučimo što bolji i kavlitetniji rad tih lokalnih samouprava. Kosovo i Metohija su sastvani deo Republike Srbije, i to će uvek i biti. – dodao je Stević.

Veliki broj Srba sa teritorije KiM došao u Laplje selo, kako bi se sreli i razgovarali sa predsednikom Srbije, kojem su preneli da im je potrebna pomoć i podrška u rešavanju konkretnih, ekonomskih i egzistencijalnih problema, pre svega nezaposlenosti.

Bojan Stević
Bojan Stević

Ujedinjenje Srbije u nastojanju da pomogne našem narodu na Kosmetu, jedinstvo Srba u južnoj pokrajini, kao i nedvosmislena pozicija da se naša država neće pomeriti sa KiM, kako se ocenjuje, glavni su rezultati posete predsednika Aleksandra Vučića Kosmetu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA