BeogradLazarevacVesti

Bojan Stević novi predsednik opštine Lazarevac, izabrano rukovodstvo i direktori Javnih preduzeća

Odbornici GO Lazarevac na drugoj sednici Skupštine opštine tajnim glasanjem za predsednika opštine izabrali su Bojana Stevića iz SNS. Od 61 odbornika, 56 je glasalo za Stevića. Funkciju zamenika predsednika u naredne četiri godine vršiće Tomislav Rikanović iz SNS-a. Izabrano je i novih devet članova Veća. Nakon druge, održana je i treća sednica Skupštine GO Lazarevac na kojoj su imenovani vršioci dužnosti direktora Javnih preduzeća Toplifikacija i JPKP Lazarevac. Za vršioca dužnosti JP Toplifikacija na period od šest meseci imenovan je Vukašin Janjević, dipl. ekonomista iz Lazarevca. Novi v.d. direktora JPKP Lazarevac je Aleksandar Rakić dipl. inž. šumarstva iz Lazarevca.

Sednica Skupštine GO Lazarevac

Novi predsednik lazarevačke opštine je Bojan Stević a funkciju njegovog zamenika u naredne četiri godine vršiće Tomislav Rikanović. U radu će im pomagati i opštinsko Veće a za članove ovog tela izabrani su Aleksandar Bulatović, Nenad Bačanac, Branko Kuzmanović, Zoran Živanović, Nikola Marinković, Miloje Živanović, Rade Mirković, Nikola Blagojević i Nenad Paunović. Podršku za izbor novog rukovodstva opštine Lazarevac pružilo je 56 odbornika od njih 61. U svom ekspozeu novi predsednik Bojan Stević dotakao se problema koji godinama u nazad muče građane ove beogradske opštine i napomenuo da će novi saziv rešiti problem vodosnabdevanja, nastaviti da ulaže u školstvo, poljoprivredu, zdravstvo i sport, trudeći se da svi građani budu zadovoljni uslovima života u opštini Lazarevac.

Bojan Stević
Bojan Stević

Uprkos tome što je godina teška zbog pandemije koronavirusa a samim tim i budžet opštine znatno je umanjen, novi saziv trudiće se da služi svojim građanima i da na samom početku rešava prioritetne probleme, rekao je ovom prilikom novi zamenik predsednika opštine Tomislav Rikanović.

Tomislav Rikanović
Tomislav Rikanović

Sednici Skupštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo prisustvovao je i direktor JP EPS Milorad Grčić koji je čestitao novom sazivu i napomenuo da je na njima velika odgvoronost i da od prvog dana moraju raditi u interesu lokalne zajednice.

Milorad Grčić
Milorad Grčić

Nakon druge, održana je i treća sednica Skupštine GO Lazarevac na kojoj su imenovani vršioci dužnosti direktora Javnih preduzeća Toplifikacija i JPKP Lazarevac. Za vršioca dužnosti JP Toplifikacija na period od šest meseci imenovan je Vukašin Janjević, dipl. ekonomista iz Lazarevca. Novi vd direktora JPKP Lazarevac je Aleksandar Rakić dipl. inž. šumarstva iz Lazarevca.

Odbornici

Bojan Sinđelić predsednik skupštine čestitao je novom rukovodstvu na izboru i dodao da ga posebno raduje što su sednicama prisustvovali svi odbornici i što su pored rukovodstva opštine, izabrani i vršioci dužnosti dva najvažnija javna preduzeća,

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Na sednici su verifikovani mandati odbornicima i imenovani predsednici nadzornog odbora Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca i JPKP Lazarevac. Za zamenika predsednika Skupštine GO Lazarevac izabran je Željko Pavlović iz Barzilovice a za zamenika sekretara Nebojša Maksimović diplomirani pravnik iz Lazarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA