Održana druga sednica Veća u Lajkovcu

U Lajkovcu je održana druga sednica Veća opštine Lajkovac u novom sazivu. Članovi Veća razmatrali su ukupno šest tačaka dnevnog reda, među kojima su najvažnije vezane za Predškolsku ustanovu „Leptirić“ i rebalans budžeta. Sednica Veća je ujedno i priprema za rebalans budžeta koji će biti usvojen na narednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac u dugoj polovini septembra, kada ministarstva energetike i zaštite životne sredine daju saglasnost na prve izmene programa rente i ekologije, od kojih u najvećoj meri zavisi budžet, rekao je nakon sednice predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Sednica Veća

Na drugoj sednici Veća, od ukupno šest tačaka, one najvažnije su se odnosile na rad Predškolske ustanove „Leptirić“ i rebalans budžeta, o kome će se raspravljati na sednici Skupštine opštine Lajkovac u drugoj polovini septembra, izjavio je predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Rebalansom će budžet biti uvećan za 40 miliona dinara, a najvećim delom uštede su ostvarene na prevozu zaposlenih i đaka tokom vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa.

Dve tačke odnosile su se na rad lajkovačke Predškolske ustanove „Leptirić“. Radno vreme ove ustanove ostaće isto kao i prethodnih godina,odlučeno je na Veću. Iako je resorno ministarstvo dozvolilo upis 20 odsto više dece, po rečima direktorke Mile Lončar Mitrović, za time nema potrebe, pre svega zbog novonastale epidemiološke situacije u zemlji.

Članovi Veća opštine Lajkovac

Zbog poplava tokom proleća ove godine, opština Lajkovac će konkurisati kod više ministarstava i nevladinog sektora, a određeni projekti su spremni, rekao je Živković.

Kada je u pitanju 16. septembar, Dan opštine Lajkovac, on će biti obeležen skromno, zbog epidemije koronavirusa. Ove godine ovaj dan će biti obeležen puštanjem u rad rekonstruisanog izdvojenog odeljenja OŠ „Mile Dubljević“ u Bajevcu i kulturnim programom koji će biti priređen ovom prilikom, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA