BeogradVesti

Bojan Stević obišao Lozovik nakon nevremena koje je zadesilo opštinu Velika Plana

Državni sekretar Bojan Stević je posetio opštinu Velika Plana, tom prilikom u društvu predsednika opštine Igora Matković i njegovih saradnika obišao selo Lozovik, koje je pretrpelo najveću štetu u nevremenu koje je zadesilo opštinu Velika Plana.
Bojan Stević, državni sekretar
Bojan Stević, državni sekretar

Držаvа ce stаviti u funkciju sve resurse kаko bi pomoglа stаnovništvu i poljoprivrednicima – rekao je državni sekretar Bojan Stević.

Kаncelаrija zа jаvnа ulаgаnjа sagledaće i proceniti ostećene objekte i infrastrukturu, i u skladu sa potrebama i mogućnostima sanirati ogromnu štetu na poljoprivrednim usevima ali i objektima. Kako je rekao Stević u ovoj nesreći ohrabruje što su sva javna preduzeća uključena preko lokalnog štaba za vandredne situacije u sanaciji štete i pomažu građanima, prevashodno u prepokrivanju njihovih domova kako bi se sprečila dodatna šteta ukoliko dođe do novih padavina, istakao je Stević.

U čitavom mestu Lozovik, delu MZ Miloševac i delu MZ Krnjevo usevi su oštećeni 100 posto, sanacija građevinskih objekata je još u toku, a procenjena materijalna šteta prema izveštaju koji je uradila opština Velika plana je 130 miliona dinara, šteta na poljoprivrednim gazdinstvima 8 miliona i 700 hiljada evra, ovo još uvek nije konačna cifra jer procena štete je još u toku.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA