BeogradVesti

Izgradnja socijalnih stanova za izbeglice u naselju Kamendin u Zemun Polju

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, sekretar za investicije Luka Petrović i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas radove na izgradnji socijalnih stanova za izbeglice u naselju Kamendin u Zemun Polju. Obilasku su prisustvovali i članica Gradskog veća Elena Bilić, komesar za izbeglice Vladimir Cucić, kao i zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević.
Beo-info-1
Foto/ Beo info

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da je ovo prilika da se povodom Dana izbeglica podsetimo svih ljudi koji su, ne svojom željom, već zbog nesrećnih okolnosti, ostali bez krova nad glavom. Naša je obaveza, dodao je, da pomognemo da se ovaj problem reši, rekao je Vesić.

Beo-info-4
Foto/Beo info

Prema Vesićevim rečima, do 2014. godine Grad Beograd je zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i drugim republičkim institucijama ukupno uradio oko 60 stanova za izbeglice, a od 2014. godine do danas urađeno je stanova za 1.134 porodice, od čega je Grad Beograd izgradio 209, a 925 je zbrinuto zajedno sa Komesarijatom za izbeglice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

4 thoughts on “Izgradnja socijalnih stanova za izbeglice u naselju Kamendin u Zemun Polju

 • Moja sesetra od strica ima u vlasništvu 4 stana u Beogradu ali je dobila kao izbeglica iako nema porodicu. Nije mi htela dati niti garsonjeru kada sam bukvalno spavala na ulici, operisane noge, bez posla i gladna, odbačena od porodice.
  Moj bivši muž je dobio socijalni stan u Kamendinu iako radi sa izbeglicama u IOM -u i dobija mesečno oko hiljadu u sedam sto eura, on je socijalni slučaj i prima još i dečiji dodatak jer je dobio starateljstvo kao osoba koja poseduje primanja iako je osudjen za nasilje u porodici ali je tako odlučio Centar za socijalni rad u Krfskoj 7a i sudovi, para vrti gde burgija neće.
  Ja sam odbijena za socijalni stan kao osoba sa manjim stepenom invalidditeta, dva fakulteta i socijalno ugroženo lice jer je takva sudbina i pravda.
  Ja sam kriva, priznajem javno, nisam umela da kradem i lažem, nisam umela da kršim deset Božijih zapovesti, pa ispadoh „dobar i lud jesu braća“ što se nisam umela snaći kao drugi i obmanjivati, ko mi je kriv?
  Još sam dve godine bila krivično gonjena zbog nedavanja alimentacije jer sam kriva što sam siromašna i invalid! Čak je sud naredio policiji da me operativno pronalaze i obrade kao kriminalca! Posle je tužilaštvo odustalo od krivičnog godnjenja posle nalaza sudskog veštaka- ali tužilaštvo se nije izvinulo zbog njihovog ponašanja i mučenja dve godine, jer nisu znali da ja govorim istinu kada je svedok moj bivši muž izjavio „da imam uštedjevinu na hiljade eura i sto pedeset grama zlata od njegove majke“, a ja sam umirala od gladi i patnje, nisu mi dozvoljavali niti da vidim moju decu, mučili su me kao u nacističkom logoru godinama. Ko mi je kriv što sam siromašna? To je sudbina, zar ne?
  Sve je na prodaju: čast, ponos, deca, krivica, posao, sud , sve se može dobiti kada imate novac ili vezu! Pa tako i stan u Kamendinu!

  Reply
 • Beogradjanka

  Zbrinjavaju se oni koji vec imaju gde da zive, tj. oni koji vec imaju sopstvenu nekretninu ali je jos nisu preveli na sebe i nisu jos uvek prijavljeni na adresi iste da bi i stan dobili, a mi sto radimo kao crnci i rodjeni smo Beogradjani i sopstvenom stanu mozemo samo da sanjamo. Proverite malo bolje tzv. ne zbrinute izbeglice.

  Reply
 • Svetlana

  Kada će biti napokon socijalni stanovi za nas koji smo rodjeni u Beogradu i imamo 40 godina,a nemamo svoj stan???

  2
  8
  Reply
  • M. Copic

   Za 40 godina nisye zaradili za stan znaci , nemarnost , nesposobnost ili nesto trece. Cekate da dobijete. Izbeglice ne dobijaju nego grdno placaju i platili su a Kosovari dobijsju svida , trazite od njih oni imaju visks

   4
   2
   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA