BeogradLazarevacVesti

Bojan Stević prisustvovao sastanku za implementaciju projekta Beogradski dijametri

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević nedavno je prisustvovao prvom sastanku srpsko – ruskog naučnog i tehnološkog saveta za implementaciju projekta „Beogradski dijametri“, na kojem je bilo reči o razvoju gradske železnice i unapređenju mreže šinskog sistema saobraćaja u Beogradu. Lazarevac u naredne četiri godine očekuje početak izgradnje dva nova koloseka na deonici od Vukovog spomenika do stanice u Lazarevcu, što je strategija razvoja Bg voza, izjavio je Stević i naglasio da će se izgradnjom ta dva koloseka do Beograda stizati za 35 minuta.

Bg voz i gradska železnica ne predstavljaju samo infrastrukturni razvoj Beograda, već se na taj način podiže i kvalitet života građana u svim delovima Grada Beograda, a samim tim i opštine Lazarevac. Ovim projektom cene zemljišta u prigradskim opštinama će biti veće, a biće i više investicija. Ovi vozovi će biti brži i češće će saobraćati, pa se očekuje da u špicu voz iz Lazarevca za Beograd i obratno polazi na svakih 20 minuta, rekao je predsednik opštine Bojn Stević.

Na sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predsednici prigradskih beogradskih opština, koje će biti u sistemu Bg voza, kao i predstavnik ruske kompanije Sinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA