„Malci“ organizuju osnovnu planinarsku obuku

Planinarsko društvo „Malci“ organizovaće u narednom periodu osnovnu planinarsku obuku svojih članova koja će se sastojati od teorijskog i praktičnog dela. Teorijski deo već je održan u Modernoj galeriji, a praktični je započet tokom prošle nedelje, na platou ispred Lovačke kuće Šušnjar kao i na planinskom vrhu Ostrvica na Rudniku. Obuku je poverena licenciranom speleologu Vladimiru Milutinoviću. Cilj ovog planinarskog društva je pored zdravog načina života i očuvanje prirodnog okruženja.

Osnovnu planinarsku obuku svojih članova organizuje planinarsko društvo „Malci“ a cilj ove obuke je upoznavanje sa najosnovnijim znanjima o planinarstvu i planinarskoj organizaciji. Prema rečima Dare Stanojević, pr-a planinarskog društva „Malci“, teorijski deo održan je u Modernoj galeriji u Lazarevcu, a praktični deo vodi licencirani speleolog Vladimir Milutinović. Završni deo praktične obuke biće obavljen na vrhu Ostrvica na Rudniku.

Krajem maja održana je i maratonska šetnja stazom dužine 55km, rutom koja počinje od Rajca a završava se na Divčibarama. Ovu šetnju osmislili su članovi Aleksandar Kuzmanović i Igor Ćosić i prvi put realizovali pre nepune tri godine.

Tokom leta planirane su brojne akcije, ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole. Planinarsko društvo „Malci“ osvajaće vrhove naših planina ali i u susednim zemljama. Realizovaće se akcija „Željin“, a planirana je u septembru i akcija u Severnoj Makedoniji, uspon na „Solunsku glavu“. O svim akcijama ovog planinarskog društva možete se informisati preko naloga planinarkog društva “Malci” na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, koje ovo društvo redovno ažurira.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA