BeogradLazarevacVesti

Brojne nagrade za školu „Malac Genijalac“

Učenike škole “Malac genijalac” Lazarevac, koji su postigli značajne uspehe na velikoj međunarodnoj Olimpijadi u mentalnom računanju, primio je predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima. Sinđelić je izrazio zadovoljstvo i čestitao najmlađima naglasivši da je ovaj uspeh još jedan garant svetle budućnosti Lazarevca.

Malac-genijalac-1

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je čestitajući najmlađima izrazio svoje zadovoljstvo i istakao da je njihov uspeh ponos celog Lazarevca.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Meni je zadovoljstvo što sam danas ovde sa ovom natprosečno inteligentnom decom, jer to znači da Lazarevac ima budućnost i nadam se da će oni kroz svoje školovanje ostvariti zavidne karijere i neće zaboraviti svoj grad – rekao je Sinđelić.

Na međunarodnoj Olimpijadi u mentalnom računanju učestvovalo je preko 1200 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i drugih zemalja iz regiona. Medalje i pehari stigli su u Lazarevac, a naši mališani su pokazali zavidan nivo znanja i u ekipnoj konkurenciji.

malac-genijalac-5

Na Olimpijadi je učestvovalo devetoro dece iz Lazarevca uzrasta od 4 do 12 godina. Najbolji rezultat je postigla Milica Zdravković koja je osvojila treće mesto u svojoj kategoriji. Milica je završila prvi razred, ali uz pomoć mentalnog računanja ona već sada uspešno sabira i oduzima i trocifrene brojeve.

Malac-genijalac-2

Tanja Tomić, vlasnik škole „Malac genijalac“ kaže da su se deca takmičila u pismenom delu gde su radili bez ikakvih pomagala, samo upisujući rezultate sabirajući i oduzimajući brojeve, koje su radila deca koja su se upisala prve godine, dok su polaznici druge godine računali množenje, deljenje i decimalne brojeve.

Malac-genijalac-3

Prijemu u predsedništvu GO Lazarevac prisustvovali su Milica Zdravković, Mara Mitrović, Andrea Izgarević, Uroš Tomić, Mitar Mitrović i Viktor Vlajić. Upis u školu „Malac genijalac” traje tokom čitavog leta, časovi počinju od septembra i trajaće deset meseci.

Malac-genijalac-4

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA