Budžet opštine Lajkovac za 2019. godinu je milijardu i 270 miliona dinara

Budžet opštine Lajkovac za 2019. godinu je milijardu i 270 miliona dinara. Na poslednjem skupštinskom zasedanju u ovoj godini, odbornici su pored odluke o budžetu, usvojili i programe i planove Javnih preduzeća. Na lični zahtev direktora zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“, skupština je razrešila dužnosti dosadašnjeg direktora Milana Janićijevića a na mesto v.d. centra imenovan je Dragan Radovanović iz Ljiga. Ostavku je podneo i direktor JP „Gradska čistoća“ Miroslav Lukić a za v.d. izabran Bojan Bogdanović.

Iako je budžet opštine Lajkovac manji za 150 miliona, predsednik skupštine Živorad Bojičić kaže da je zadovoljan i da će rebalansom u junu mescu nardne godine biti poznata konačna cifra sredstava u lajkovačkoj kasi. I u 2019. godini novac iz budžeta biće opredeljen za uređenje putne infrastrukture, nastavak radova na bazenu, subvencija za poljoprivredu, učeničke i studentske stipendije, porodilje, vrtić i socijalna davanja…

Živorad Bojičić, predsednik skupštine opštine Lajkovac
Živorad Bojičić, predsednik skupštine opštine Lajkovac

Zadatak ovog rukovodstva je da novac utroši za planirane projekte i investicije a posebno smo ponosni što je i ove godine izdvojen novac za projekat vantelesne oplodnje za Centar u Valjevu, kaže Bojičić.

Pored odluke o budžetu, odbornici su dali saglasnost i na programe poslovanja Javnih perduzeća i Ustanova. Na lični zahtev direktora JP „Gradska čistoća“ i zajediničkog Centra za socijalni rad „Solidarnost“, razrešeni su dužnosti Miroslav Lukić i Milan Janićijević. Na mesto v.d. diretorka Centra za socijalni rad imenovan je Dragan Radovanović, dok je na mesto direktora komunalnog postavljen Bojan Bogdanović.

Upitan kako ocenjuje rad odbornika, Bojičić je rekao da im zamera jedino neopravdana odsustva sa sednica i pohvaljuje rad odbronika koji svojim javljanjem učestvuju u radu skupštine i daju predloge za bolje funkcionisanje lokalne samouprave.

Predsednik skupštine iskoristio je priliku i čestitao predstojeće novogodišnje praznike svojim sugrađanima i poželeo im viže zdravlja i blagostanja. Bojičić je čestitao i katolički i pravoslani Božić svim vernicima.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA