Cela osnovna škola ‘’Dule Karaklajić’’evakuisana za samo 2 minuta

Pokazna vežba evakuacije škole organizovana je u okviru projekta koji su realizovali Crveni krst Lazarevac i OŠ ”Dule Karaklajić”. Projekat ima za cilj edukaciju učenika mlađih razreda o tome kako da se ponašaju i zaštite tokom vanrednih situacija i elementarnih nepogoda i podržan je od strane Sekretarijata odbrane Grada Beograda.

U roku od samo 2 minuta evakuisana je cela osnovna škola ‘’Dule Karaklajić’’. To je rezultat edukacije učenika trećeg razreda koju je realizovao Crveni krst Lazarevac. Akcenat je stavljen na mere prevencije, odnosno na aktivnosti koje radimo da izbegnemo mogućnost da se neka nezgoda dogodi, zatim ako postoji rizik šta se može uraditi da se taj rizik smanji i ukoliko se već dogodi neka nepogoda, koje su to mere koje treba preduzeti da se ublaže njene posledice.

Zoran Gavrilović. Crveni krst
Zoran Gavrilović. Crveni krst Lazarevac

Stečeno znanje učenici će moći da provere i tokom kviza čija organizacija je planirana tokom drugog polugodišta.

Program koji se realizuje u OŠ ”Dule Karaklajić” je obuhvatio preko 1600 korisnika, a u tom cilju određenu obuku su prošli i prosvetni radnici.

U saradnji sa Sekretarijatom za poslove odbrane grada Beograda očekuje se da ovim programom budu obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji naše opštine, a po rečima direktora OŠ ‘’Dule Karaklajić’’ Miroslava Davidovića inicijativa je da svaka generacija prođe sličnu obuku.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA