BeogradLajkovacVesti

Budžet za poljoprivredu opštine Lajkovac ove godine uvećan za 60 odsto

Na 59. sednici opštinskog Veća u Lajkovcu usvojeno je svih šest tačaka a najbitnija među njima odnosila se na Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu u 2018. godini.

Budžet za poljoprivredu ove godine uvećan je za 60 odsto a novina je mera podsticaja za mlade poljoprivrednike za teritorije lajkovačke opštine. Ove godine opština Lajkovac za podsticaj poljoprivrede na teritoriji svoje opštine opredelila je 16 miliona, šest više u odnosu na prethodnu godinu.

Budžet za poljoprivredu opštine Lajkovac ove godine uvećan za 60 odsto
Andrija Živković

Cilj nam je da podstaknemo što više mladih ljudi da se bave ovom granom privrede za koju postoji potencijal u našoj opštini a u tu svhu uveli smo i jednu novinu ove godine, rekao je predsednik Živković. Ta mera podrazumeva sufinansiranje projekata mladih poljoprivrednika za koju je opština izdvojila milion dinara.

Budžet za poljoprivredu opštine Lajkovac ove godine uvećan za 60 odsto

Još jedan milion dinara, opština će izdvojiti za stručno usavrašavanje poljoprivrednika i posete sajmovima i farmama koje se nalaze u inostranstvu. Članovi veća usvojili su i odluku o pokretanju postupka za sufinansiranje projekata u oblasti medija.

Konkurs će biti raspisan narednih dana a prednost će imati mediji koji svakodnevno prate dešavanja u opštini Lajkovac, kaže predsednik opštine.

Iako ovo nije bilo predmet rasprave na Veću, predsednik Živković je napomenuo da će nakon sastanka sa predstavnicima opština Ljig i Mionica biti nastavljen projekat „Pomoć u kući“. Ove tačke biće na redovnoj sednici skupštine krajem aprila meseca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA