Čarobna šuma – nova radionica Dušana Rajšića

Akademski vajar Dušan Rajšić sproveo je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac još jednu u nizu edukativnih radionica, ovaj put pod nazivom „Čarobna šuma – kljunaši“. Umetnik je ovim projektom hteo da deci približi kolika je važnost šuma za opstanak života i planete Zemlje. Edukativna radionica je organizovana za mališane predškolskog uzrasta.

Kako bi deci pojasnio koliki je značaj i korist šuma za opstanak života na našoj planeti, njihov značaj na stvaranju kiseonika i pozitivan uticaj na klimu, akademski vajar Dušan Rajšić organizovao je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac edukativnu radionicu „Čarobna šuma – kljunaši“.

Deca predškolskog uzrasta imala su priliku da od umetnika saznaju zašto čovečanstvo treba da čuva šume. Oni su uz pomoć Rajšića pravili od odbačenih materijala ptice koje su jedna od životinjskih vrsta koje nastanjuju šume.

Već tokom sledeće nedelje akademski vajar Dušan Rajšić održaće novu radionicu na kojoj će deci približiti ideje očuvanja životne sredine i pomoći im da na kreativan način iskoriste stare, odbačene stvari.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA