Cene komunalnih usluga od 10 do 20 posto veće

JPKP „Lazarevac“ izvršilo je korekciju cena komunalnih usluga a promene cena usluga nastale su zbog promena na tržištu. Napravili smo minimalne promene a cene komunalnih usluga su od 10 do 20 posto više, kako za fizička  tako i za pravna lica, kaže direktor lazarevačkog komunalnog Aleksandar Rakić. Da li će i dalje biti rasta cena, zavisi od kretanja na tržištu a mi smo firma koja u velikoj meri zavisi od cena struje, goriva, nabavke opreme i rezervnih delova, kaže Rakić. Direktor komunalnog dodaje da ovo preduzeće redovno izmiruje poreze i doprinose a redovno se plaćaju i računi za električnu energiju.

JPKP Lazarevac

Korekcija cena usluga bila je neminovna, kaže direktor lazarevačkog komunalnog i dodaje da se cene usluga usklađuju sa rastom cena na tržištu. Odlučili smo da postepeno vršimo minimalne korekcije kako ne bi opteretili budžet naših sugrađana. Nama je samo potrošnja goriva oko pet miliona dinara, a mi smo firma koja u velikoj meri zavisi od cena potrošnog materijala, struje, rezervnih delova, kaže Rakić.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Mi smo korigovali cene usluga od 10 do 20 posto i verujte to je neki minimum kako bi mogli da poslujemo normalno. Nove cene usluga izvršili smo kako za fizička tako i za pravna lica. Svesni smo da su budžeti naših sugrađana već dovoljno opterećeni ali povećanje cena je bilo neminovno, zaključuje Rakić.

JPKP Lazarevac odnošenje smeća

Od prošle godine ovo preduzeće redovno izmiruje poreze i doprinose, račune za električnu energiju, kaže direktor Rakić. Subvenciju od 470 miliona dinara, koju smo dobili od države, utrošena je za plaćanje poreza i doprinosa za četiri godine, kaže Rakić.

Komunalno polako staje na „sigurne noge“ a redovno se izmiruju sve obaveze prema potražiocima ali i našim radnicima, kaže Rakić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA