Crveni krst Srbije održao obuku sportskim radnicima u Lazarevcu

U okviru kampanje „Život u tvojim rukama“, stručni tim Crvenog krsta Srbije u prostorijama Fudbalskog saveza opštine Lazarevac održao je obuku sportskih radnika različitih saveza sportova opštine Lazarevac. Cilj ove kampanje je širenje svesti o tome da možemo spasiti ljudski život pravovremenim reagovanjem stečenim na obuci koju organizuje Crveni krst Srbije.

Obuka Crvenog krsta za sportiste

Stručni tim Crvenog krsta Srbije održao je u prostorijama Fudbalskog saveza opštine Lazarevac obuku sportskih radnika različitih saveza, u sklopu kampanje „Život u tvojim rukama“. Akcenat kampanje je na edukaciji građana da reaguju u trenucima naglog zastoja srca jer su, kada srce stane, prvi minuti dragoceni i spašavaju život. Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović ističe da ova kampanja traje već godinu dana, u okviru koje je obučeno preko 250 sportista i sportskih radnika.

Obuka sportista u Lazarevcu

Ova tema je poučna jer se u proseku sedam od deset srčanih zastoja dogodi van bolnice, izjavio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević i naglasio da će lokalna samouprava maksimalno podržavati ovakve kampanje.

Obuka sportista u Lazarevcu

Kampanju „Život u tvojim rukama“ pozdravili su i predsednik Fudbalskog saveza opštine Lazarevac Marko Ranković i kapiten Kolubare Nikola Vasiljević, koji je i jedan od promotera u kampanji.

Sekretar Crvenog krsta Lazarevac Zoran Gavrilović nada se da će ovakve i slične kampanje biti nastavljene i u budućnosti.

Kampanja Crvenog krsta Srbije

Moto kampanje je pokrenuti nekom srce najplemenitija je stvar koju možemo da uradimo za drugo ljudsko biće. Svako treba da zna kako. Promoteri kampanje su, između ostalih, Asmir Kolašinac, Miloš Teodosić, Zorana Arunović, Boban Marjanović i drugi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA