Centar za kulturu Lazarevac obeležio Međunarodni dan obrazovanja

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, na inicijativu direktora Centra za kulturu Lazarevac Marka Mijuškovića, u galeriji „Savremenici“ održan je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“. Sastanku su prisustvovali podsekretar za obrazovanje Igor Raičević i zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda Nemanja Marković. Prema Mijuškovićevim rečima, cilj sastanka je bio da se pronađu modeli za buduće zajedničke aktivnosti, sa željom da se što veći broj mladih ljudi uključi u društvene aktivnosti i poveća njihova želja za učenjem.

Sastanak direktora škola u galeriji Savremenici

Sastanak direktora osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ održan je u galeriji „Savremenici“ na inicijativu direktora Centra za kulturu Marka Mijuškovića. Povod sastanka, kojem su prisustvovali zamenik direktora Kancelarije za mlade Beograda Nemanja Marković i podsekretar za obrazovanje Igor Raičević je Međunarodni dan obrazovanja.

Direktori lazarevačkih škola

Cilj je bio da se pronađu modeli zajedničkih aktivnosti formalnog i neformalnog obrazovanja, u želji da se kod mladih poveća želja za sticanjem znanja, rekao je Marko Mijušković.

Nemanja Marković
Nemanja Marković

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Grada Beograda Nemanja Marković podsetio je da Kancelarija godinama unazad sprovodi brojne vrste edukacija i pomoći studentima i učenicima. Ovom prilikom najavio je novi projekat Centra za kulturu Lazarevac i Kancelarije za mlade, a u pitanju su besplatne obuke za pisanje projekata za škole i đake.

Sastanak direktora lazarevačkih škola

Međunarodni dan obrazovanja obeležava se 24. januara u svetu kao dan posvećen obrazovanju. Ovaj dan je priznat od Ujedinjenih nacija i usmeren je na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA