BeogradLazarevac

Svetosavski obrok od srca 27. januara u Šopiću

U organizaciji udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, još jedna u nizu humanitarnih akcija pod nazivom „Svetosavski obrok od srca“, biće održana ispred marketa „Tamara“, u Mesnoj zajednici Šopić. Manifestacija će biti sprovedena u četvrtak 27. januara, sa početkom od 10 časova. Korisnicima socijalne pomoći biće deljeni paketi osnovnih životnih namirnica, kao i topli obroci. Ovu inicijativu su podržali brojni sponzori, pre svega picerije, pekare i ugostiteljski objekti.

Obrok od srca

Manifestacija “Svetosavski obrok od srca“ nastala je sa idejom da praznike učini lepšim, obraduju one koji nisu u mogućnosti da sebi obezbede bogatu trpezu, počaste svoje sugrađane ali i ispune srca onima koji  žele da svoje lepe, porodične trenutke upotpune humanošću. Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ pokrenulo je ovu akciju uz pomoć brojnih sponzora ali i građana Lazarevca. Dogovoreno je da se manifestacija održi  27. januara između 10 i 14 časova u Mesnoj zajednici Šopić, kod marketa „Tamara“.

Obrok od srca

Članovi udruženja posebno su ponosni na „Omladinsku mreže“ koja broji oko 20 članova starosti od 19 godina pa naviše. Prema rečima članice udruženja Radojke Tolović Vasiljević, mladi su prepoznali njihov rad i poželeli da budu deo ovog udruženja, što im je i omogućeno formiranjem „Omladinske mreže“.

Udruženje Ujedinjeni za Lazarevac

Udruženje građana  „Ujedinjeni za Lazarevac“ trenutno broji 1420 članova. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju podržavaju. Reč je o velikim i kontinuiranim akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi, akciji “Čep za hendikep“, kao i prikupljanju neophodnog novca za lečenje onih koji se bore sa najtežim bolestima. Udruženje nastavlja svoje humane misije i tokom ove godine.  Naredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće sprovedena 4. marta, ispred prostorija udruženja.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA