Centar za kulturu spremio zanimljiv program za jun mesec

Junski program Centra za kulturu obeležiće pozorišna predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Raslo mi je badem drvo” u režiji glumice Milene Pavlović Čučilović. Tokom ovog meseca biće održane i dve manifestacije, prodajni bazar “Art kvart” i “Skoro pa za Dž”. Pred sam kraj meseca juna biće upriličena i promocija knjige o Nebojši Glogovcu autorke Tatjane Nježić o kojoj će govoriti i Gorčin Stojanović.

Lazarevačka pozorišna publika navikla je da tokom juna meseca uživa u predstavi za sam kraj sezone i početak letnjih odmora. Dobra praksa i sada već tradicija nije prekinuta ni ovog jula meseca a već u utorak 11. juna na sceni Centra za kulturu gostuje Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom “Raslo mi je badem drvo”. Predstava je posvećena  20. godišnjici smrti Živorada – Žike Pavlovića. Njegova ćerka Milena režirala je i dramatizovala Žikin roman “Raslo mi je badem drvo” . Živojin Pavlović bio je reditelj i scenarista najzanimljivijeg filmskog pravca koji nam se desio, tzv. crnog talasa, a takođe i pisac romana, pripovedaka, eseja i dnevničke proze.

Tokom ovog meseca u organizaciji Centra za kulturu biće održane i dve manifestacije prodajnog karaktera. Prodajni bazar “Art kvart” zbog loših vremenskih prilika pomerena je za 14. jun, dok će “Skoro pa za Dž” biti održana na platou ispred Centra u subotu 15. juna.

Promocija monografije o glumcu Nebojši Glogovcu biće upriličena 25. juna a pored autorke Tatjane Nježić o glumcu će govoriti i Gorčin Stojanović. Tatjana Nježić je na stranicama ove monografije uspela da dočara životni i umetnički portret Nebojše Glogovca. Veliki doprinos knjizi dali su Nebojšine kolege i prijatelji, koji su u autorskim tekstovima na osoben način osvetlili njegov lik i delo.

Centar za kulturu priprema i manifestaciju Kulturno leto koje će tokom jula i avgusta biti održano na platou ispred ustanove.

Krajem meseca u Centru za kulturu biće postavljena i nova oprema, digitalni projektor za emitovanje filmova u 2D tehnici, koji je nabavljen sredstvima Filmskog centra Srbije. Direktorka Stela Stanišić napominje da će instaliranjem ovog projektora Centar za kulturu dobiti opremu za bioskopske projekcije kakvu imaju samo najveći gradovi u Srbiji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA