BeogradLazarevacVesti

„Ćirilica, naša prošlost-naša budućnost“ Zorana Mitića u biblioteci u Lazarevcu

Promocija knjige „Ćirilica, naša prošlost – naša budućnost“ autora Zorana Mitića održana je u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u okviru koje su predstavljene i slike ovog umetnika. Izložbu čine slike na kojima su portreti istaknutih ličnosti iz naše istorije koji su živeli i stvaralli u 18, 19. i 20. veku. Pored kniževnika i pisaca, na slikama su i vojskovođe koji su živote dali u odbrani naše zemlje u Prvom svetskom ratu. Zoran Mitić član je Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920.

Biblioteka izložba Zorana Mitića

„Ćirilica, naša prošlost-naša budućnost“ predstvalja svojevrstan omaž našem pismu, bez koga, kako sam autor kaže, ne bi bilo ni vojne strategije, niti brojnih naučnih prolnalazaka i otkrića. Sama knjiga nastala je nakon jednog događaja u kojem je autor poklonio pesmu „Srbija se brani“ ali se potpisao na latinci.

Zoran Mitić
Zoran Mitić

Pored promocija knjige, u holu biblioteke izloženi su crteži Zorana Mitića na kojeima su presdtavljeni velikani srpske književnosti, kao i vojskovođe koji su svoj doprinos dali u odbrani naše zemlje u Prvom svetskom ratu.

Izložba radova Zorana Mitića moći će da se pogleda sve do polovine juna meseca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA