BeogradLazarevacVesti

Članice Aktiva žena i ove godine slavile rođendan sa bakom Milicom iz Šopića

Baka Milica Radojević iz Šopića ove godine na Vidovdan proslavila je svoj 92. rođendan. Iako živi sama u Šopiću, svake godine na ovaj dan članice Aktika žena iz Lazarevca iznenade je rođendanskom tortom i paketom pomoći. I ove godine baka Milica nije krila suze radosnice i zahvalnost članicama koje je nisu zaboravile i svoje obećanje ispunile. Baka Milica i dalje živi u trošnoj kući, sama, a jedinu pomoć ima od komšija koje je obilaze i kupuju namirnice i lekove. Sa penzijom koja je ispod svakog minimuma, jedva da ima da preživi ali i dalje se bori verujući u dobrotu i plemenitost ljudi.

Baka Milica i članice Aktiva žena

Posetivši baku Milicu Radojević povodom njenog 92. rođendana, članice Aktiva žena ispunile su obećanje da je nikada neće zaboraviti. Više od četiri decenije ova baka živi sama a jedini posetioci su joj komšije i članice Aktiva žena, koje joj pomažu koliko su u mogućnosti. Ove godine poželele su joj da živi bar do 105 godine i da bude zdrava a za ostalo uvek će se naći ko će da pomogne i olakša joj dane u starosti i nemoći.

Kuća bake Milice u Šopiću

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje ove vredne lazarevčanke oraganizuju. Cilj im je da pomognu svima kojima je pomoć potrebna ali i da šire optimizam, pozitivnu energiju, ljubav i dobro raspoloženje. Tu su za sve kojima je pomoć potrebna i pozivaju ljude da im se obrate ukoliko im bilo šta treba, kaže Zagorka Uskoković, presednica Aktiva žena.

Zagorka Uskoković
Zagorka Uskoković

Tokom leta Aktiv žena organizovaće bazar 11. jula kako bi prikupile novac za lečenje naše male sugrađanke Jane Simić. Biće organizovano i druženje u restoranu „Čudesna šuma“ a ove plemenite žene neće odustati sve dok se novac ne prikupi, kako bi Jana mogla da otputuje u Ameriku i da nastavi lečenje.

Godinama unazad na Vidovdan, baka Milica se zaista oseti posebnom. Uvek emotivno doživi ovaj dan, srećna, jer je pažnja koju joj pruže članice Aktiva od srca i sa puno ljubavi. Verujući da na ovom svetu ima dobrih i plemenitih ljudi, mi se nadamo da će njihov primer slediti svi ljudi dobre volje pa baku Milicu i druge, obilaziti i pomoći koliko su u mogućnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA