JEFTINI TRIK Ofarbajte kosu u lude boje

Ukoliko biste želeli da imate kosu u pastelno roze ili plavoj nijansi ili vas kopka kako bi vam stajala bela ili crvena farba, uopÅ”te ne morate da eksperimentiÅ”ete sa skupim bojama koje oÅ”tećuju vlasi.

Frizura
Foto / Pinterest

Sve dame koje vole daĀ eksperimentiÅ”u sa frizurama, a naročito sa bojom kose, muku muče s pravim izborom farbe, posebno ako nisu sigurne kako će koja nijansa da im stoji. Ipak, postoji reÅ”enje. U pitanju su najobičnije dečje krede za Å”kolsku tablu ili pločnik, koje efikasno i za kratko vreme u potpunosti mogu da promene vaÅ” izgled, a zatim nakon pranja da se vratite na staro.

Kreda se na kosu vrlo lako nanosi i može se kombinovati jedna boja ili čak viÅ”e njih istovremeno. SavrÅ”ene su za noćne izlaske, maskenbale, ali i one najhrabrije koji vole da privlače pažnju kada se po danu Å”etaju gradom. Takođe, ovo je idealno za dame koje nisu sigurne da li je ekstremna promena boje kose prava stvar za njih. One mogu vrlo lako i bez ikakvih negativnih posledicaĀ boju Ā lako ispirati nakon dva dana koliko se najviÅ”e i zadržava na kosi.

Frizura
Foto / Pinterest

Sve Å”to vam je potrebno kako biste vrlo brzo i efikasno sproveli ovu metodu jesu krede u boji po izboru i fen ili pegla za kosu.Ā Najpre stavite peÅ”kir preko ramena, jer boja koju kreda ispuÅ”ta može da vam ostavi fleke po odeći. Kosu zatim treba skvasiti i odvojiti pramenove koje želite da ofarbate i preći nekoliko puta kredom preko njih, sve dok se željena količina boje ne prenese.

Frizura
Foto / Pinterest

Nakon toga preostaje vam da fenom ili peglom za kosu učvrstite boju koju ste naneli i postupak je gotov. Treba jedino voditi računa da se kreda ne koristi isuviÅ”e često, jer može doći do isuÅ”ivanja kose,Ā a nakon svakog nanoÅ”enja boje, preporučuje se maska za kosu da bi vlasi ostale meke i nežne.

Autor / Tamara Milić

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

VaÅ”a adresa e-poÅ”te neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA