Crveni krst Lazarevac: Opštinsko takmičenje u prvoj pomoći

Crveni krst Lazarevac organizovao je na jezeru Očaga Opštinsko takmičenje iz prve pomoći. Takmičenje je organizovano u okviru Nedelje Crvenog krsta i Svetskog dana Crvenog krsta koji se obeležava 8. maja. Učešće je uzelo 8 ekipa podmlatka i 2 ekipe omladine, a takmičenje je revijalno otvorila najmlađa ekipa iz područne škole Strmovo pri OŠ ”Milorad Labudović Labud” Baroševac. Na ovaj način Crveni krst Lazarevac obeležio je 143 godine Crvenog krsta Srbije i 100 godina od osnivanja Međunarodne federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Obeležavajući 8. maj Svetski dan Crvenog krsta, 143 godine Crvenog krsta Srbije i 100 godina Međunarodne federacije u Nedelji Crvenog krsta, organizovano je Opštinsko takmičenje iz Prve pomoći. Na jezeru Očaga okupilo se preko deset ekipa, a pobednik je pored medalja i pehara izborio i pravo da predstavlja Lazarevac na Gradskom takmičenju u Beogradu. Uz odličnu organizaciju i idealne vremenske uslove stekli su se svi preduslovi da osnovci i srednjoškolci provedu prelep dan u prirodi, takmičeći se i stičući znanja i veštine neophodne u najkritičnijim situacijama.

U Starom dvoru u Beogradu povodom Nedelje Crvenog krsta, organizovan je prijem a tom prilikom, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović dodelio je priznanja organizacijama Crvenog krsta Lazarevac i Zemun koje su realizovale godišnji plan prikupljanja krvi u 2018. godini sa preko četiri davanja na 100 stanovnika. Priznanja su uručena i deci, pobednicima konkursa „Krv život znači” među kojima su takođe Lazarevčani.

Crveni krst Lazarevac je spreman da preduzme sve neophodne mere u slučaju vanrednih situacija i poplava kao i vremenskih nepogoda. Posebno imajući u vidu prognoze meteorologa i veliku količinu padavina koja je najavljena za narednu nedelju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA