BeogradLazarevacVesti

Crveni krst Srbije obeležava Međunarodni dan volontera

Crveni krst Srbije, kao najveća volonterska organizacija u zemlji, svake godine obeležava Međunarodni dan volontera. Ove godine  slogan kampanje je „Кroz volontiranje zajedno možemo sve“. Posebna pažnja se poklanja volonterima koji su angažovani i deluju u svojim lokalnim zajednicama. Upravo njihov doprinos te zajednice čini otpornijim na rizike, kao što su prirodne katastrofe, ekonomske i političke krize, saopštio je Crveni krst.

crveni krst 1Kako se navodi u saopštenju Crvenog krsta ova godina je obeležena pandemijskom krizom neviđenih razmera. Virus korona i pandemija koju je izazvao značajno utiču na celokupnu populaciju. Promenjen je naš dosadašnji stil života i  dodatno su ugrožene već inače najosetljivije grupe navodi se u saopštenju ove organizacije. Iz Crveno krsta podsećaju da su njihovi volonteri i profesionalno zaposleni, pokazali veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost. Počev od marta 2020. godine do kraja novembra ove godine volonteri Crvenog krsta Srbije su proveli 516 326 sati pružajući svoje usluge najugroženijim ljudima. Pored vremena provedenog obavljajući volonterske poslove volonteri su posvetili svoje znanje, humanost i solidarnost pružajući pomoć ljudima u nevolji.

crveni krstU saopštenju Crvenog krsta se navodi  da je put do normalnog života iza COVID-19 dug i da je duh volontiranja potreban više nego ikad. Volonteri Crvenog krsta su nastavnici, roditelji, medicinske sestre, studenti, bankari, umetnici, potencijalno sada nezaposleni, mladi i stari. Svi oni pronalaze vremena za volontiranje uz svakodnevne poslove ili druge obaveze. Crveni krst je pozvao sve koji veruju u ove vrednosti da se pridruže ovoj organizaciji u svojoj opštini i da ponude svoje vreme i znanje u korist onih kojima je pomoć i podrška potrebna.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA