KulturaLajkovacLazarevacVesti

Multimedija „Kolubarom i brdima, frulom, slikom i besedom“ u lazarevačkoj biblioteci

Lajkovačka sekcija Udruženja „Naše ognjište“ predstavila se u biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac multimedijalnim programom pod nazivom „Kolubarom i brdima, frulom, slikom i besedom“. Ovaj izložba ima za cilj očuvanje tradicije i negovanja kulture sećanja o Kolubarskom kraju. Učesnici u programu bili su Biljana Paunović frulašica, solista Radio Beograda Bora Bojić, samouka slikarka Snežana Jovanović, fotograf Dragan Radovanović i u ulozi naratora Zoran Antonijević.

Multimedijalna izložba Udruženja Naše ognjište

Multimedija „Kolubarom i brdima, frulom, slikom i besedom“ koju je u lazarevačkoj biblioteci priredilo udruženje „Naše ognjište“, sekcija iz Lajkovca, ima za cilj očuvanje i negovanje srpskih običaja. U ime domaćina, direktorka biblioteke Jasmina Ivanković izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa ovim udruženjem, jer zajedničkim snagama čuvaju kulturu našeg naroda.

Izložba Udruženja Naše ognjište

Veliki izazov je bio, pogotovo u vreme epidemije koronavirusa, prikupiti sve ove umetnike, rekao je predsednik Udruženja „Naše ognjište“ Zoran Antonijević. Izložbu su pripremali ljudi koji se očuvanjem tradicije bave godinama, dodao je Antonijević.

Izložba Udruženja Naše ognjište

Svojim radovima se predstavila Biljana Paunović, frulašica i predsednica lajkovačke sekcije Udruženja „Naše ognjište“. Ona je podsetila da je ova sekcija osnovana u maju mesecu ove godine.

Udruženje Naše ognjište u lazarevačkoj biblioteci

Sugrađanima se prestavio poznati umetnik Bora Bojić, dugogodišnji solista Radio Beograda. Ovaj put multimedijalni umetnik se predstavlja vajarskim radovima.

Izložba Udruženja Naše ognjište

Izložbu „Kolubarom i brdima, frulom, slikom i besedom“ posetioci Biblioteke „Dimitrije Tucović“ će moći da pogledaju do 6. decembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA