Da li je zaprašivanje komaraca u Lazarevcu štetno po zdravlje?

Ukoliko šetate ulicom a pored vas prođe kamion koji zaprašuje komarce, ne brinite. Preparat kojim se prskaju komarci nije opasan po zdravlje ljudi, tvrde iz Zavoda za biocide. Našoj redakciji u subotu uveče javili su se zabrinuti građani koji su bili uplašeni nakon zaprašivanja komaraca u Lazarevcu zbog velike količine gustog dima.

Izvor: Mondo

Naši sugrađani u subotu kasno uveče bili su uplašeni zbog gustog dima koji se širio lazarevačkim ulicama nakon tretmana zaprašivanja komaraca sa zemlje. Mnogi od njih kažu da su nakon tretmana imali napade kašlje. Predsednik opštine Bojan Sinđelić rekao nam je povodom ove teme da zaprašivanje u Lazarevcu obavlja Zavod za biocide i da je zbog niskog atmosferskog pritiska bio primetan gust dim. Preparat kojim se prskaju komarci nije otrovan i ne može naneti štetu ljudskom organizmu i dozvoljen je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Zaprašivanje komaraca sa zemlje vrši se u periodu od 17 do 22 sata kada je i vreme aktivnosti komaraca. Ukoliko se građani plaše za svoje zdravlje apeluje se da prilagode svoje aktivnosti i da se sklone u vreme prskanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Da li je zaprašivanje komaraca u Lazarevcu štetno po zdravlje?

  • 2. avgusta 2020. at 16:15
    Permalink

    Ovo je nedopustivo,sa detetom sam sinoć prošla na rampi,gušile smo se obe,imale smo maske,celu noć me je gušilo jer se uvklo u stan,pekle su me oči,danas me boli u grudima i grlo. Bilo koja hemikalija šteti ljudskom organizmu,kakva ne stručnost!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA