Dan knjige u Lazarevcu

Biblioteka „Dimtrije Tucović“ iz Lazarevca obeležila je prigodnim programom svetski dan knjige i autorskih prava. Gost biblioteke bio je književnik Dejan Aleksić čiji je igrokaz o lekovitom dejstvu knjige juče izveden u lazarevačkoj biblioteci. Za ovu priliku pripremljena je i izložba koja je upotpunila igrokaz.
Dejan Aleksić, književnik
Dejan Aleksić, književnik

Svetski dan knjige obeležava se 23. aprila u znak sećanja na velikog španskog pisca Migela de Servantesa i engleskog pisca Vilijama Šekspira. Za ovu priliku književnik Dejan Aleksić napisao je igrokaz koji je danas izveden u lazarevačkoj biblioteci. Izložba koja tematski prati igrokaz postavljena je u holu biblioteke.

U ulozi glumica oprobale su se mlade Lazarevčanke Jelena Petrović i Kristina Ilić. Njih je za izvođenje igrokaza pripremala profesorka srpskog jezika i književnosti Ljiljana Pakić. Direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“ podsetila je na konkurs „Budite knjigotvorci“. Svi koji žele da učestvuju na konkursu radove mogu poslati do 1. maja.

Dan knjige i autorskih prava proglašen je 23. aprila na Generalnoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. Svetski dan knjige proslavlja se kako bi se odalo priznanje pisanoj umetnosti i istako značaj čitanja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA