Danas isplata pomoći gradskim hotelima a od sutra prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć od 30 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas počinje isplata planiranih subvencija gradskim hotelima od 350 evra po ležaju i 150 evra po sobi, za ukupno 294 gradska hotela. Novac će biti uplaćen na posebne račune koji su otvoreni pri Upravi za trezor Ministarstva finansija. Sutra, 28. aprila počinje i prijavljivanje punoletnih građana Srbije za pomoć od 30 plus 30 evra a telefonska prijava, prema rečima ministra finansija Siniše Malog kreće od 5. maja.

Određen broj građana će automatski dobiti pomoć države u iznosu od 60 evra, dok će drugi morati da se prijave. Pomoć će bez prijavljivanja leći na namenske račune penzionera, građana koji su na izdržavanju zatvorske kazne, korisnika socijalne pomoći, građana sa Kosova i Metohije kojima će pomoć biti isplaćena preko Kancelarije za KiM.

Svim penzionerima u Srbiji će 6. maja biti isplaćen prvi deo iznosa državne pomoći, odnosno 30 evra. Dan kasnije biće isplata korisnika socijalne pomoći i građana na izdržavanju zatvorske kazne, dok isplata za ostale građane kreće 12. maja. Dodatnih 60 evra nezaposlenima – u junu

Građani koji imaju pravo na pomoć prijavljivaće se elektronskim putem, preko sajta Uprave za trezor. Nakon ulaska na sajt potrebno je da kliknete na polje „podnošenje prijave” i tamo unesete svoje podatke, JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun. Prijava elektronskim putem počinje sutra i trajaće do 15. maja.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju svi punoletni državljani koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, a imaju važeću ličnu kartu na dan 23. april. Ko napuni 18 godina između maja i novembra, ne može da se prijavi za novčanu pomoć.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA