U Lazarevcu održan prvi “Soko kros”

Školica sporta „Soko“ organizovala je u nedelju 25. aprila prvi Soko kros na kojem je učestvovalo oko 100 mališana, polaznika ove škole. Kros je organizovan u Gradskom parku a mališani su bili podeljeni u dve kategorije, od 4 i po do 6 godina i od 6 do 9 godina. Staza za mlađe takmičare bila je dugačka 100 metara, a za starije 250 metara. Cilj je da Soko kros postane tradicionalna manifestacija u kojoj će biti uključen veći broj dece, poručuju treneri iz ove školice sporta.

Školica sporta „Soko“ sprovodi brojne aktivnosti sa svojim polaznicima i prepoznata je kao društveno odgovorna koja za cilj ima popularizaciju sporta i promociju zdravog stila života. Po prvi put od osnivanja organizovan je Soko kros za svoje polaznike, na kojem je učestvovalo oko 100 mališana. Kros je održan na Gradskom parku, dužina deonice bila je 100 metara za mlađe i 250 za starije polaznike.

Jedan od ciljeva Školice sporta Soko je da se što veći broj mladih bavi sportom, kaže jedan od trenera Natali Žarković. Ona je izrazila zadovoljstvo samom organizacijom krosa.

Kroz našu školicu sporta imamo cilj da decu što više uvedemo u sport, da se što više igraju i kreću, da ih izvedemo iz kuća. Zadovoljni smo odzivom dece i roditelja i nadamo se da ćemo u budućnosti imati više ovakvih manifestacija- dodala je Natali Žarković.

U planu Školice sporta Soko je da se po ugledu na ovaj kros organizuje i za decu predškolskog uzrasta, koji je u planu nakon Uskršnjih praznika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA