Danijela Kvas – Onlajn nastava iz ugla nastavnice srpskog

Pandemija koronavirusa promenila je stvarnost, pa i obrazovanje. Deca su početkom prošle godine počela da prate nastavu na daljinu, a sa druge strane su im predavali nastavnici, među kojima je i Danijela Kvas.Danijela Kvas je prva nastavnica koja je pred kamerama održala prvi  onlajn čas za decu širom Srbije. Govorila je koliko je teško i odgovorno obraćati se deci preko virtuelnog sveta.
Danijela Kvas
Danijela Kvas

Epidemiološka situacija u zemlji uticala je na sve pa na i obrazovanje. Učenici osnovnih i srednjih škola su pratili nastavu preko televizijskih i kompijuterskih ekrana. Danijela Kvas je prva održala onlajn nastavu za učenike cele Srbije. Govorila je koliko je teško i odgovorno stati ispred kamere i držati čas kao da je u punoj učionici.

Kvas 2 Grad Beograd odvojio je sredstva kako bi sva deca od prvog do četvrtog razreda, prvog septembra dobila besplatni tablet. Biće raspisan i tender za kupovinu digitalnih udžbenika tako da  će svako dete dobiti kod i imaće svi na tabletu isti udžbenik koji imaju u školi. O uvođenju digitalizacije, dala nam je svoje mišljenje Danijela Kvas.

Kvas 3Pored toga što je nastavnica srpskog jezika, Danijela je i majka dvoje dece, recitator i pisac. Napisala je i izdala knjigu „ Čitanka za recitatore“. Knjiga je namenjena deci školskog uzrasta, onima koji vole poeziju i prozu i neguju veštinu lepog govora, ova knjiga spaja dve umetnosti, umetnost reči i likovnu umetnost. Danijela Kvas je napisala i svoju drugu knjigu, takođe namenjenu deci. Promocija ove knjige, kako je planirano, biće održana tokom proleća u biblioteci”Dimitrije Tucović”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA