BeogradLazarevacVesti

Deca iz vrtića „Dečije carstvo“ u poseti Kik boks klubu „Anarchy gym“

Srednja vaspitna grupa dece iz PU „Rakila Kotarov Vuka“, depadansa „Dečije carstvo“ posetila je  Kik boks klub „Anarchy gym“ i upoznala se sa ovim sportom. U okviru projekta „Rukavice“, koji se realizuje u grupi vaspitačica Milice Mitić, Ivane Polomčić i Aleksandre Nekić, poseta je organizovana kako bi se deca upoznala sa ovom sportskom veštinom ali i opremom koja se koristi kao zaštita.

Kik boks klub Anarchy gym

Srednja vaspitna grupa dece iz Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“, depadansa „Dečije carstvo“, imala je priliku da poseti Kik boks klub „Anarchy gym“ i upozna se sa ovim dinamičnim sportom. Poseta je deo projekta pod nazivom „Rukavice“, koji se sprovodi pod vođstvom vaspitačica Milice Mitić, Ivane Polomčić i Aleksandre Nekić.

Cilj ove posete bio je da deca steknu uvid u kik boks kao sport, ali i da se upoznaju sa opremom koja se koristi kao zaštita tokom treninga i takmičenja. Deca su imala priliku da vide kako izgledaju rukavice i štitnici za noge i šake, kao i kako se pravilno koriste. Osim toga, upoznali su se i sa osnovnim tehnikama kik boksa i saznali više o pravilima i etici ovog sporta.

Kik boks klub Anarchy gym

Tokom posete, deca su bila izuzetno angažovana i zainteresovana, postavljajući mnogo pitanja trenerima i vaspitačicama. Vidno su uživala u mogućnosti da probaju opremu i izvedu neke osnovne udarce uz nadzor stručnog osoblja kluba. Kik boks klub „Anarchy gym“ srdačno je dočekao malene posetioce i izrazio nadu da će neki od njih možda postati budući šampioni u ovom sportu.

Ovakve posete predstavljaju važan deo obrazovnog procesa u vrtiću, pružajući deci širok spektar iskustava i mogućnosti za razvoj njihovih interesovanja i veština.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA