Delegacija opštine Valandovo iz Severne Makedonije u poseti opštini Lazarevac

Povodom Vidovdana, Dana opštine Lazarevac, predsednik Bojan Stević ugostio je delegaciju opštine Valandovo iz Severne Makedonije, sa kojima naša opština ima saradnju još od 1977. godine. Dve bratimljene opštine već 45 godina neguju prijateljstvo i razmenjuju iskustvo u svim oblastima, a veliku podršku i pomoć opština Valandovo pružila je našim sugrađanima tokom poplava 2014. godine. Predsednik opštine Bojan Stević i gradonačelnik Valandova Pero Kostadinov razmenili su prigodne poklone i najavili nastavak saradnje i dugogodišnjeg prijateljstva.

Povodom obeležavanja 133 godine od postojanja GO Lazarevac, predsednik opštine Bojan Stević ugostio je delegaciju opštine Valandovo sa kojima već 45 godina naša opština neguje prijateljstvo i saradnju. Sporazum o bratimljenu potpisan je 1977. godine i od tada do danas jače su i čvršće veze koje ove dve opštine imaju. Predsednik Stević zahvalio se gostima na poseti i napomenu da opština Lazarevac može mnogo toga da nauči od Valadova i njenih predstavnika. Zahavalio se i gradonačelniku Valandovo na nesebičnoj pomoći koju su pružili našem narodu tokom majskih poplava 2014. godine.

Gradonačelnik Valandova Pero Kostadinov zahvalio se predstavnicima opštine na gostoprimstvu i napomenuo da je Lazarevac danas moderan grad koji se brzo razvija i menja na bolje. Želimo da još intezivnije sarađujemo i nadamo se da ćemo uspeti da kroz zajedničke projekte poboljšamo život i jednih i drugih građana, kaže Kostadinov.

Predstavnici dve opštine razmenili su i prigodne poklone i poželeli da se prijateljstvo neguje još dugo godina i da se saradnja ostvari u svim, društvenim i privrednim aspektima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA