Obeležen Dan opštine, lazarevačka Gimnazija dobitnik Vidovdanske nagrade

Povodom 133. godišnjice od osnivanja Lazarevca, u Centru za kulturu održana je svečana sednica na kojoj je dodeljeno najviše priznanje opštine – Vidovdanska nagrada. Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite pripala je Branku Lazareviću  iz Brajkovca, zaposlenom u Vatrogasno spasilačkoj jedinici Lazarevac. Za stvaralaštvo mladih, nagrade su dobili Luka Kostić, učenik lazarevačke Gimnazije i Đorđe Komadina student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dok je Vidovdanska nagrada dodeljena Gimnaziji za izuzetan uspeh koji su postigli učenici i profesori tokom prethodnih godina. Na svečanoj sednici predstavljen je i film o realizovanim projektima ali i planovima za lepše uređenje našeg grada.

Dan opštine

Po tradiciji, pred svečanu sednicu u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija služena je sveta liturgija povodom Vidovdana, Dana opštine Lazarevac, nakon čega je u kripti Hrama održan parastos i polaganje venaca od strane rukovodstva opštine. Svečana sednica u Centru za kulturu počela je intoniranjem himne Bože pravde. Čestitajući građanima praznik, predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je ovo prilika da se se podsetimo istorije ali i pomenemo planove i ciljeve koje smo pred sebe postavili.

nagrade istaknutim pojedincima

Predsednik opštine Bojan Stević pozdravio je prisutne goste i dobitnike nagrada i u svom obraćanju predstavio samo deo projekata koji će biti realizovani na teritoriji naše opštine. U planu je rekonstrukcija Doma zdravlja, izgradnja veletržnice i podzemne garaže na prostoru Zelene pijace, dečija igrališta, asfaltiranje puteva, izgradnja bazena, kanalizacione i vodovodne mreže. Većina projekata koji će se realizovati biće urađena sredstvima vlade RS.

Ovogodišnja Vidovdanska nagrada, najviše opštinsko priznanje, pripala je Gimnaziji Lazarevac zbog izuzetnih rezultata koje su učenici i profesori postigli uprkos otežanim uslovima rada tokom pandemije korona virusa. Nagrada je uručena direktori škole Jasni Marković, koja se zahvalila zaposlenima, učenicima i opštinskom rukovodstvu.

Vidovdanska nagrada

Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite pripala je Branku Lazareviću  iz Brajkovca, zaposlenom u Vatrogasno spasilačkoj jedinici Lazarevac. Za stvaralaštvo mladih, nagrade su dobili Luka Kostić, učenik lazarevačke Gimnazije i Đorđe Komadina student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Učenice muzičke škole

U kulturno umetničkom delu programa nastupili su učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“ i dramski umetnik Danilo Nikolić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA