BeogradLazarevacVesti

Delegacija opštine Valandovo u dvodnevnoj poseti Lazarevcu

Delegacija opštine Valandovo iz Republike Makedonije na čelu sa gradonačelnikom Perom Kostadinovim boravila je u dvodnevnoj poseti opštini Lazarevac. Tim povodom predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić organizovao je u sali Predsedništva svečani prijem. Na konferenciji za novinare je najavljeno da će saradnja dve opštine biti obnovljena u avgustu kada će delegacija opštine Lazarevac boraviti u poseti ovoj makedonskoj opštini.

Valandovo-1

Cilj posete Lazarevcu je obnova nekadašnje saradnje između dve opštine koje su ranije imale sporazum o bratimljenju, koji će zvanično biti obnovljen krajem avgusta kada delegacija lazarevačke opštine bude boravila u Valandovu, istakao je na konferenciji za novinare predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić. Sinđelić je istakao da su se dve delegacije upoznale u Trbovlju u Sloveniji kada je i dogovoreno da se obnovi saradnja.

Valandovo-2

Gradonačelnik Valandova Pero Kostadinov zahvalio se domaćinima na toplom prijemu i izrazio što je delegacija njegove opštine boravila na Vidovdan u Lazarevcu, na dan opštine Lazarevac i izrazio nadu da će saradnja ove opštine biti produbljena u budućnosti, pre svega u oblasti ekonomije.

Nakon obraćanja medijima, delegacije su obišle Valandovsku ulicu koja je dobila naziv po ovoj makedonskoj opštini, a zanimljiv je podatak i da u Valandovu postoji Lazarevačka ulica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA