BeogradLazarevac

Vidovdanska nagrada za dr Nebojšu Stefanovića ministra unutrašnjih poslova

Povodom 129. godišnjice od osnivanja GO Lazarevac, u Centru za kulturu održana je svečana sednica na kojoj su dodeljena najviša opštinska priznanja – Vidovdanske nagrade. Vidovdansku nagradu dobio je dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova. Zahvalio je rukovodstvu opštine i građanima na priznanju i napomenuo da će se finansijskog dela odreći u korist dece stradalih pripadnika MUP-a.

Polaganjer-venaca

Ukazom ministarskog saveta Kraljevine Srbije na današnji dan davne 1889. godine osnovan je Lazarevac. Sada, nakon 129. godina, Lazarevac je postao mesto administrativnog i kulturnog centra ovog dela Šumadije sa 60 hiljada stanovnika. Ovim rečima gostima i dobitnicima nagrada obratio se predsednik skupštine Tomislav Rikanović, koji se ovom prilikom zahvalio rukovodstvu opštine, odbornicima i svima koji doprinose da Lazarevac bude bolje mesto za život svih njegovih građana.

Vodeći se idejom grupe ljudi, koja je osnovala ovaj grad, i lokalna vlast rukovodi se principom da učini sve što može kako bi Lazarevac i njegovi građani iz dana u dan napredovali, rekao je na svečanoj sednici predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić. Uz podršku republičke i gradske vlasti, uspeli smo da rekonstruišemo preko 50 km puteva, 20 km vodovodne i kanalizacione mreže, započeli izgradnju porodilišta i drugih važnih projekata, rekao je Sinđelić i nabrojao ostale investicije koju su urađene ili su u planu u cilju poboljšanja uslova života.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik opštine i predsednik skupštine, uručili su i najviša gradska priznanja. Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite uručena je Saši Nikoliću, komandiru Vatrogasno spasilačke jedinice Lazarevac, dok su dve nagrade u oblasti stvaralaštva mladih pripale Veri Pavić, učenici generacije lazarevačke Gimnazije i Milici Babić, studentu master studija Pravnog fakulteta u Beogradu.

Vidovdanska-nagrada-5

Vidovdansku nagradu dobio je dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova. On je ovom prilikom pohvalio rad gradskih čelnika i napomenuo da je važno da opština brine o ljudima kao što su današnji dobitnici nagrada, a posebno mladim i obrazovanim. Vidovdanska priznanja su uručili predsednik opštine Bojan Sinđelić i predsednik skupštine Tomislav Rikanović.

Nebojša-Stefanović
Nebojša Stefanović

Ceremoniji dodele nagrada prisustvovali su predstavnici ministarstva, državni sekretari, narodni poslanici i odbornici grada Beograda i Lazarevca, predstavnici susednih opština i gradova, direktor JP EPS i direktori svih javnih  ustanova. Svečanoj sednici prethodila je i Sveta liturgija koju je služilo sveštenstvo crkve Sv. velikomučenika Dimitrija. Nakon liturgije čelnici opštine položili su i vence u kripti hrama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA