BeogradLazarevacVesti

Demantovana vest o trovanju učenika u Lazarevcu

Na pojedinim portalima pojavile su se informacije o navodnom trovanju učenika zbog zagađenja vazduha tokom održavanja školskih kroseva. Navodno, u pitanju su učenici OŠ „Dule Karaklajić“ i dve srednje škole u Lazarevcu. Direktor Osnovne škole „Dule Karaklajić“ Miroslav Davidović, direktorka Gimnazije Jasna Marković kao i rukovodstvo GO Lazarevac demantovali su ove informacije i naglasili da im se niko nije požalio na eventualno trovanje tog dana. U lazarevačkom Domu zdravlja „Dr Đorđe Кovačević” navode da nije bilo nijednog slučaja primljenog učenika zbog trovanja zagađenim vazduhom na dan održavanja krosa.

Na društvenim mrežama i portalima pojavila se informacija da je 30 učenika OŠ „Dule Karaklajić“, Gimnazije i Tehničke škole u Lazarevcu završilo u Hitnoj službi zbog zagađenog vazduha nakon školskog krosa. Tim povodom ekipa televizije Gem razgovarala je sa direktorom Osnovne škole „Dule Karaklajić“ Miroslavom Davidovićem. Davidović je rekao da se tog dana nije javilo nijedno dete zbog navodnog trovanja. Dve devojčice iz ove škole javile su se u Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, jedna zbog temperature, ali se ispostavilo da je ova učenica pozitivna na Kovid 19, a druga koja je bila prva na krosu zbog drugih zdrastvenih problema koji nemaju nikakve veze sa trovanjem.

Direktorka Gimnazije Jasna Marković demantovala je objave o trovanju učenika. Ona  je istakla da je bila na krosu i da je nakon završetka prišla članovima Hitne službe i ustanovila da su sva deca dobro.

Povodom ovog događaja oglasila se i Gradska opština Lazarevac koja je demantovala navode beogradskih portala. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Gradska opština Lazarevac želi da demantuje portal Nova.rs i Direktno.rs  koji je objavio apsolutno netačnu informaciju u vezi sa navodnim trovanjem učenika OŠ „Dule Кaraklajić“, kao i učenika iz dve srednje škole naše opštine, zbog zagađenja vazduha.

U Domu zdravlja „Dr Đorđe Кovačević” na pomenuti dan (28. oktobra) nije bilo nijednog jedinog slučaja primljenog učenika zbog trovanja zagađenim vazduhom, niti pomenute škole raspolažu sličnim informacijama. Tog dana bila je jedna manja fizička povreda jednog od učenika koju je zadobio na času fizičkog vaspitanja, ali ne i slučaja trovanja.

opstina

GO Lazarevac zahvaljujući odgovornom i posvećenom rukovodstvu, veliku pažnju pridaje snažnoj internoj komunikaciji i koordinaciji i ovakve informacije ne bi ostale tajna kako za internu, tako i za eksternu javnost. Upravo zbog prevelike odgovornosti koju osećamo radeći za našu opštinu možemo i da tvrdimo da nikakvog namernog delovanja na štetu naših sugrađana, a posebno ne najmlađih, ne bi moglo da dođe. Svi nastojimo da svoj posao obavljamo odgovorno, profesionalno i transparetno i ponosimo se dosadašnjim postignutim rezultatima.

Apelujemo na  Nova.rs portal i Direktno.rs kao i druge medije da se suzdrže od objavljivanja netačnih, nepouzdanih informacija koji mogu da izazovu paniku ili narušavanje mira, što je zakonom i kažnjivo. Radi utvrđivanja istine, pozivamo ih da nam dostave dokaze o eventualnim slučajevima trovanja, žalbi (medicinski izveštaji) od pomenutih institucija.“-navodi se u saopštenju GO Lazarevac.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA