BeogradKulturaLazarevac

Digitalno restaurirani film “Specijalno vaspitanje” 02. aprila u Lazarevcu

U lazarevačkom Centru za kulturu u ponedeljak 02 aprila u 20:00 časova biće prikazan film„Specijalno vaspitanje“ u novom izdanju. Ovo je treći digitalno restaurirani film Vip Kinoteke. U Lazarevcu su do sada prikazani filmovi „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana i „Kad budem mrtav i beo“, Živojina Žike Pavlovića. Ulaz je slobodan.
Specijalno-vaspitanje
Film „Specijalno vaspitanje“

„Specijalno vaspitanje“, debitantski film Gorana Markovića prikazan u više od 50 zemalja sveta, premijerno je predstavljen 1977. na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli. Film koji je okupio neverovatnu glumačku ekipu (Bekim Fehmiu, Slavko Štimac, Aleksandar Berček, Ljubiša Samardžić, Branislav Lečić i Olivera Ježina, koji su ovim filmom debitovali) dobio je u Puli niz nezvaničnih nagrada. Iste godine film je dobio i Zlatni dukat Manhajmskog festivala, smotre koja je u to vreme smatrana najboljim međunarodnim festivalom debitantskog filma.

Specijalno-vaspitanje-1
Film „Specijalno vaspitanje“

Zahvaljujući projektu „Vip Kinoteka“, realizovanom u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, do sada su prikazani filmovi „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana i „Kad budem mrtav i beo“, Živojina Žike Pavlovića. Publiku očekuje još sedam velikih ostvarenja domaće kinematografije koja će biti digitalno restaurirana i dostupna kako širom Srbije, tako i u inostranstvu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA