BeogradLajkovacVesti

58. sednica Veća opštine Lajkovac

Na 58. sednici opštinskog veća u Lajkovcu usvojeno je svih 14 tačaka dnevnog reda. Raspisan je i konkurs o pokretanju postupka za finansiranje/sufinansiranje projekata za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata koji se finansiraju iz budžeta opštine Lajkovac. Ove godine budžet za ovu namenu je manji za dva miliona i opredeljno je ukupno pet miliona za 2018. godinu, kaže predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.
Andrija-Živković
Andrija Živković

Nakon usvajanja svih proceduralnih odluka, veće je donelo i odluku o raspisivanju konkursa za finansiranje projekata za izgradnju, održavanje i obnovu verskih objekata. Ove godine budžet je znatno umanjen a na predlog predsednika opštine održaće se radni sastanak sa predstavnicima svih šest verskih objekata na teritoriji opštine Lajkovac, kako bi se utvrdio prioritet za dodelu sredstava.

Veće je usvojilo i plan za nabavku protivgradnih raketa. Budžetom je predviđeno milion dinara za nabavku 30 protivgradnih raketa za šest protivgradnih stanica koje se nalaze na teritoriji opštine. U planu je i izgradnja automatskih protivgradnih stanica, kojih će na teritoriji opštine Lajkovac biti četiri.

Sednica-veća-opštine-lajkova

Iako ovo nije bila tačka dnevnog reda, predsednik opštine apelovao je na sugrađane da ukoliko imaju neku informaciju o krađi kalemljenih ruža, koje su radnici lajkovačkog komunalnog preduzeća zasadili pre dva dana, da prijave slučaj. Podsećamo, kupljeno je 500 sadnica ruža, u nameri da ukrase i oplemene prostor duž glavne ulice. Već početkom narednog dana, iako na izuzetno frekventnoj deonici, evidentirano je da nedostaje preko 20 sveže zasađenih ruža.

Vladan-Kostić
Vladan Kostić

Veće je jednoglasno usvojilo i ostale tačke dnevnog reda.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA