BeogradVestiZlatibor

Direktor JP EPS Milorad Grčić obišao radove na Zlatiboru

Sredinom decembra Zlatibor će dobiti novu trafostanicu. Radove na izgradnji najmodernije trafostanice obišao je direktor JP EPS Milorad Grčić. Izgradnja ove trafostanice je deo modernizacije elektro mreže Srbije.

zlatibor 1Zlatibor dobija novu trafo stanicu sa mogućnošću duple snage u narednom periodu.  Trafostanica će biti u punom naponu sredinom decembra, izjavio je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom obilaska završnih radova na TS 35/10 kv Zlatibor 1. Kako je naveo, sadašnja trafostanica ima dve napojne ćelije od po 8 megavata, što je bilo nedovoljno za ceo Zlatibor koji ima intenzivan razvoj i gradnju poslednjih godina.

zlatibor 2
Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Ðurić, kazao je da će proširenje kapaciteta trafo stanice omogućiti dalji intenzivni razvoj Zlatibora. Ovaj projekat je bitan i za stabilno elektro snabdevanje u nekom dugoročnom periodu.
U EPS-u kažu da se u celoj Srbiji radi na modernizaciji elektro mreže i da su neke trafo stanice, poput one na Kopaoniku, među najmodernijima u Evropi. Srbija što se tiče elektroenergetskog sistema postaje sve modernija i tim putem nastavljamo, poručili su iz JP EPS.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA