Direktor komunalnog o problemima vodosnabdevanja

Gradska opština Lazarevac suočava se sa višedecenijskim problemom vodosnabdevanja, a taj problem je naročito izražen tokom letnjeg perioda. Tokom juna i jula našu zemlju su snašle velike tropske vrućine, pa je taj problem bio još kompleksniji, izjavio je za Gem direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Rakić. Prošle nedelje došlo je i do velike havarije na magistralnom cevovodu FI 500 u Ćelijama, čija sanacija i dalje traje, podsetio je Rakić. On je istakao da je u prethodnom periodu izvršeno više od 150 intervencija, zahvaljujući kojima je značajno smanjen gubitak vode.

Voda-1

Problem vodosnabdevanja u opštini Lazarevac traje decenijama unazad, a posebno je kritičan period tokom letnjih dana kada je i povećana potrošnja vode. Rukovodstvo Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ uložilo je maksimalne napore da u ovim uslovima obezbedi redovno vodosnabdevanje preko dana, izjavio je direktor ovog preduzeća Aleksandar Rakić.

Rakić je podsetio da je nedavno došlo do velike havarije na magistralnom cevovodu FI 500, čija sanacija i dalje traje. On se nada da će ovi radovi biti završeni do petka 23. jula i ističe da su trenutni gubici zbog ovog kvara oko 15 litara u sekundi.

Voda-3

Na postrojenju Peštan pre nekoliko meseci očišćen je prelivni kanal retenzije, čime je povećan kvalitet vode. Započeta je i zamena filterskih postrojenja, dodao je Rakić. Podsetio je da je potpisan ugovor za regeneraciju šest bunara, čime će komunalno preduzeće dobiti dodatnih 20 litara vode u sekundi.

Rakić ističe i da je raspisana Javna nabavku za izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže i hidrotehničkih objekata u naseljima Arapovac i Mirosaljci, čime će biti rešen problem vodosnabdevanja u 12 sela.

Direktor Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ Aleksandar Rakić još jednom je uputio apel sugrađanima da racionalnije troše vodu, jer će na taj način i vodosnabdevanje biti redovnije.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA