Aktiv žena organizuje humanitarnu akciju za Janu Simić

Aktiv žena Lazarevca organizovaće u petak, 23. jula u restoranu „Centar“ u Dudovici sa početkom od 16 časova i 30 minuta humanitarnu akciju za Janu Simić, koja se duže vreme bori protiv opake bolesti, malignog tumora kičmene moždine. Cilj humanitarne akcije je prikupljanje novčanih sredstava za potrebe Janinog lečenja. Humane Lazarevčanke i ovaj put su pozvale sve građane da se pridruže ovoj akciji. Aktiv žena istog dana će proslaviti i osam godina od osnivanja kao i tri godine postojanja Aktiva žena PUPS.

Naša mlada sugrađanka Jana Simić, učenica osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ već nekoliko godina bije bitku protiv opake bolesti. Veliki broj humanih Lazarevčana već se organizovao i prikupio novac za potrebe lečenje, a među njima je i Aktiv žena Lazarevca. One će organizovati humanitarnu akciju u restoranu „Centar“ u Dudovici u petak 23. jula od 16:30 časova, a sav novac će biti namenjen za Janino lečenje. Aktiv žena istog dana proslaviće osam godina postojanja, izjavila je predsednica ovog udruženja Zagorka Uskoković.

Zagorka Uskoković, Aktiv žena
Zagorka Uskoković, Aktiv žena

Prema rečima Zagorke Uskoković, Aktiv žena dobio je donaciju za humanitarnu akciju, koja sadrži deset knjiga pod nazivom “Još malo do beskraja” autorke Mire Đurić Brkić. Spisateljica ove zbirke poetskih pesama se i sama borila protiv kancera, i na ovaj način želi da pomogne maloj Jani u njenoj borbi za srećno i bezbrižno detinjstvo.

Aktiv žena formiran je sa idejom da se pomoć pruži pojedincima i porodicama koje su lošijeg materijalnog stanja. Tokom dugogodišnjeg rada organizovano je više stotina akcija kroz razne programe i manifestacije. Ovo udruženje će 31. jula organizovati izlet i posetu manastiru na Fruškoj Gori.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA