LazarevacVesti

Dobrovoljno davalaštvo krvi u Elektrodistribuciji

Crveni krst Lazarevac u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije sproveo je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u prostorijama Elektrodistribucije, koja je organizovana na inicijativu zaposlenih. Ovom prilikom prikupljeno je oko 50 jedinica krvi, rekao je predsednik lazarevačkog Crvenog krsta Dušan Paunović. Volontere krajem juna očekuje tradicionalna letnja kampanja koja će biti sprovedena u Rudarskom basenu Kolubara, a sredinom meseca i u Udruženju građana „Ujedinjeni za Lazarevac“.

Dobrovoljno davalaštvo u Elektrodistribuciji

Na inicijativu zaposlenih u Elektrodistribuciji Lazarevac, Crveni krst je sproveo, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, akciju dobrovoljnog davalaštva u periodu od 9 do 14 časova. Do 13 časova prikupljeno je oko 40 jedinica krvi pa su očekivanja da do kraja akcije ta brojka bude i veća, kaže predsednik Crvenog krsta u Lazarevcu Dušan Paunović.

Akcijom je zadovoljan i predsednik dobrovoljnih davalaca krvi u Elektrodistribuciji Ilija Božinović. On nam kaže da se akcija sprovela nakon pauze od godinu dana, usled epidemije koronavirusa.

Dobrovoljno davalaštvo krvi u Elektrodistribuciji

Jedan od davalaca bio je i Saša Mandić, radnik Rudarskog basena Kolubara, kome ovo nije prvi put da donira krv.

Aktiviste Crvenog krsta u Lazarevcu očekuje letnja kampanja dobrovoljnog davalaštva u Rudarskom basenu Kolubara, koja će početi 28. juna. Prethodno će akciju sredinom meseca sprovesti i udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA