Ranković: „Predsednik Vučić će doći i razgovarati sa radnicima“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa v. d. direktorom „Elektroprivrede Srbije“ Miloradom Grčićem i predsednikom Sindikata Kolubare Miodragom Rankovićem. Povod sastanka bio je zbor radnika Kolubare, koji je održan Zbog odluke Ministarstva rudarstva i energentike o prekidu svih aktivnosti na izgradnji termoelektrane „Kolubara B“. Predsednik Srbije upoznat je sa svim zahtevima koji su izneti na zboru, rekao je za Gem predsednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković.

Sastanak Vučića sa Grčićem i Rankovićem

Glavni zahtev koji je prenet predsedniku Vučiću bio je nastavak izgradnje termoelektrane „Kolubara 2“, ali i da se iz svih zahteva i izbriše strategija 2021 – 2030, te da nema ukidanja uglja. Predsednik će razmotriti zahteve koji su mu prezentovani i u saradnji sa stručnjacima doneti zaključke, nakon čega će iz, prilikom posete Kolubari, prezentovati rudarima, izjavio je predsednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković.

Miodrag Ranković
Miodrag Ranković

Ranković ističe i da nije protiv Zelene Srbije, ali da prioritet treba da budu prirodni resursi, te da se važne odluke ne donose u kratkom roku. Prioritet naše zemlje, smatra Ranković, trebale bi da budu elektrane na vodi.

Zbor rudara u Kaleniću

Sindikalci koji 24. maja nisu stali uz radnike Kolubare više neće biti u Sindikatu, poručio je Ranković i zaposlene zamolio za strpljenje, naglasivši da je u Sindikatu veliki broj ljudi koji može uspešno da vodi RB Kolubara.

Ranković je zamolio zaposlene da prate rad Sindikat Kolubare  i u narednom periodu, i dodao da će o svim narednim potezima biti blagovremeno obavešteni.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA